خرید آنلاین و حضوری امکان ارسال به سرار کشور
زندگی نامه Christian Dior

زندگی نامه Christian Dior

کریستیان دیور، (به فرانسوی: Christian Dior) (زادهٔ ۲۱ ژانویهٔ ۱۹۰۵ – درگذشتهٔ ۲۴ اکتبر ۱۹۵۷) طراح مد فرانسوی بود که به‌عنوان یکی از سرشناس‌ترین بنیانگذاران خانه مد در جهان و با نام «دیور» نیز شناخته می‌شود.
كريستيان ديور یکی از طراحان مشهور فرانسوی مد و پوشاک بود. وی پس از جنگ جهانی دوم تأثیر شگرفی بر دنیای مد گذاشت. شاید هنگامی که صحبت از طراحی مد به میان بیاید کریستین دیور یکی از نامهایی است که بلافاصله به ذهن خطور می کند. بدون شک شرکتی که این فرد بنا نهاد تا مدت های مدید در عرصه ی مد حضور پر رنگی خواهد داشت.

در ۲۱ ژانویه ۱۹۰۵ Christian Dior در گرانویل (Granville) یک شهر ساحلی در شمال فرانسه به دنیا آمد. وی دومین فرزند از ۵ فرزند الکساندر لویی موریس دیور (Alexandre Louis Maurice Dior) بود. موریس دیور به همراه همسرش ایزابل کاردامونه (Isabelle Cardamone) صاحب یک کارخانه ی موفق تولید کود بودند.

هنگامی که کریستین هنوز یک پسربچه بود و ۱۰ سال سن داشت خانواده ی او به پاریس نقل مکان کردند. بدین ترتیب دوران جوانی دیور در پاریس سپری شد. گرچه وی به هنر احساس خاصی داشت و رؤیای او طراحی بود اما همه چیز بر وفق مراد پیش نرفت. کریستین دیور به اصرار پدر، در رشته ی علوم سیاسی مشغول به تحصیل شد. پدرش در این رؤیا به سر می برد که سرانجام پسرش را در هیئت یک دیپلمات مشاهده کند.

دیور در سال ۱۹۲۸ در رشته ی علوم سیاسی فارغ التحصیل شد. سپس با پولی که پدرش به وی قرض داده بود یک نمایشگاه هنری راه اندازی کرد. البته پدرش برای دادن این پول شرایطی نیز وضع کرد. دیور قبول کرده بود که نام خانواده بر روی سردر نمایشگاه وجود نداشته باشد. در مدت کوتاهی که این نمایشگاه فعالیت می کرد میزبان آثار افراد صاحب نامی شد. از جمله ی این افراد می توان به ژرژ براک (Georges Braque)، پابلو پیکاسو (Pablo Picasso)، ژان کوکتو (Jean Cocteau) و ماکس ژاکوب (Max Jacob) اشاره کرد.

وی در سال ۱۹۳۱ میلادی (۱۳۱۰ شمسی) مجبور به تعطیلی نمایشگاه خود شد. برادر بزرگتر او و همچنین مادرش از دنیا رفتند. تجارت پدرش نیز با سقوط چشم گیری روبرو شد. بدین ترتیب این سال با بد یمنی برای کریستین دیور پایان یافت. شروع كار در اين عرصه

پس از تعطیلی نمایشگاه با فروش طرح های اولیه خود در زمینه ی مد دوباره از نو آغاز کرد. سال ۱۹۳۵ در نشریه ی فیگارو ایلوستر (Figaro Illustré)، یکی از انتشارات روزنامه ی معروف فیگارو به عنوان تصویرساز شروع به کار کرد. چند سال بعد و در سال ۱۹۳۸ رابرت پیگوت (Robert Piguet) وی را به عنوان دستیار طراح در شرکت خود استخدام کرد. با این وجود هنگام شعله ور شدن آتش جنگ جهانی دوم کریستین دیور در هیئت افسر برای ارتش فرانسه شروع به خدمت کرد.

پس از شکست فرانسه از آلمان، دیور به پاریس بازگشت. این بازگشت او به استخدام توسط طراح مد لوسیه لیلانگ (Lucien Lelong) منتهی شد. طی سالهای باقی مانده ی جنگ، شرکت لیلانگ سیاست تجاری خود را پیش گرفت. بدین ترتب که برای هردوی زن های فرانسه و نازی لباس طراحی می کرد. در همین زمان خواهر کوچکتر کریستین یعنی کاترین (Catherine) برای نیروهای مقاومت فرانسه می جنگید. کاترین در نهایت دستگیر شد اما جان سالم به در برد. وی در نهایت آزادی خود را در سال ۱۹۴۵ به دست آورد.

در سال ۱۹۴۶ مارسل بوساک (Marcel Boussac) ثروتمندترین فرد فرانسه لقب داشت. وی از کریستین دیور دعوت کرد تا برای خانه ی مد فیلیپ ات گستون (Philippe et Gaston) شروع به طراحی کند. این خانه ی مد در سال ۱۹۲۵ افتتاح شده بود. دیور این درخواست را نپذیرفت. وی تمایل داشت که یک خانه ی مد جدید افتتاح نماید و آن را رونق ببخشد.

کریستین دیور در ۸ دسامبر ۱۹۴۶ (۱۷ آذر ۱۳۲۵) با حمایت بوساک خانه ی مد خود را افتتاح نمود. اولین خط تولید او نیز کورول (Corolle) عنوان داشت. کورول یک واژه ی گیاه شناسی به معنای «جام گل» یا «طوقه ای از گلبرگ» است. چندی بعد عبارت «ظاهر جدید» (New Look) توسط کارمل اسنو (Carmel Snow) سردبیر نشریه ی مد هارپرز بازار (Harper’s Bazaar) برای این خط تولید ابداع شد. طراحی دیور به نسبت طرح های سال های انتهایی جنگ جهانی بسیار جذاب تر بود. وی نماد ابداع و نوآوری در آن زمان بشمار می رفت.

مقصود او ابداع در طرح های گل دار برای اولین بار در لباس زنان است. طراحی های دیور البته مخالفانی نیز داشت. برخی زنان پوشیدگی بیش از حد بدن (بخصوص بخش ساق پا) را برنمی تابیدند. در آن زمان طراحی دیگر شرکت ها به خاطر نوع استفاده از الیاف و پارچه ها همیشه تحت تأثیر کمبود های ناشی از جنگ بود. به همین جهت عده ای پارچه ی بسیار زیاد برای طراحی لباس ها را نوعی افراط می خواندند. با این وجود مخالفان دیور پس از اتمام قحطی و مشکلات ناشی از جنگ به این مسائل پایان دادند.

در سال ۱۹۴۷ دیور با اولین کالکشن بهار/ تابستان خود شروع به کار کرد؛ کالکشنی که جهان مد را دگرگون کرد.
در سال ١٩٥٧ ديور در مجله time به عنوان یکی از افراد تأثیرگذار جهان مد به چاپ رسید.

چند ماه بعد از این جریان کریستین دیور پاریس را به قصد تعطیلات به مقصد مونته کاتینی (Montecatini) ایتالیا ترک کرد. در همان جا و در ۲۳ اکتبر ۱۹۵۷ (۱ آبان ۱۳۳۶) با سومین سکته ی قلبی و در سن ۵۲ سالگی جان به جان آفرین تسلیم نمود. مرگ او البته هنوز در هاله ای از ابهام قرار دارد و به صورت قطعی مشخص نشده است.

در زمان مرگ او خانه ی مد دیور بیش از ۲۰ میلیون دلار به صورت سالانه درآمد داشت. و این گونه بود که عشق و علاقه بر همه چیز پیروز گشت. کریستین دیور با تمام مشکلات و ناملایمات جنگید. وی ثابت کرد که در صورت عشق به یک کار می توان همه ی مشکلات را کنار زد. این نام و آوازه را نمی توان اتفاقی دانست چراکه موفقیت اتفاقی نیست.